Начало За виртуалните турове
За виртуалните турове PDF Печат Е-мейл
Съдържание на статията
За виртуалните турове
Страница 2

Важна особеност на виртуалните турове е тяхната интерактивност. Зрителят може да взимодейства с изображението. За разлика от филма, който се гледа така както е заснет, зрителят на виртуалния тур има избор накъде да насочи поглед,  какъв да е обзорът му /zoom in, zoom out/  и колко дълго да наблюдава обекта по избрания начин. Той е активна страна. Интерактивността на виртуалните турове може да се увеличи чрез вмъкване на активни зони /горещи точки/, които да свързват сцените помежду им или с външни уеб ресурси.

Тези качества на виртуалните турове ги правят особено подходящи за предствяне на недвижими имоти, хотели, ресторанти, исторически паметници, музеи и всякакви други обекти имащи нужда от визуализиране.Ако прецените че виртуалните турове може да са полезни  за вашия бизнес, преди да поръчате изготвянето им, помолете фотографът да отговори на следните въпроси:
-какво оборудване използва за снимане;
-какъв е максималния размер на панорамата;
-как решава проблема с осветлението при сцени с голям интервал на яркостите (сцени с висок контраст);
-възможно ли е в панорамата да се добавят активни зони, авторотация и  звук;
-предоставя ли html код за вграждане на  панорамата  в сайт;

 Ако отговорите Ви удовлетворяват, може да обсъдите цената, която зависи от много фактори.  Качеството на панорамата, цилиндрична или сферична, общия брой на виртуалните турове, отдалеченост на обекта, налага ли се използване на трудоемката технология HDR (High Dinamic Range) за сцени с висок интервал на яркости, има ли подвижни обекти.Ще има ли активни зони и колко, ще се добавя ли и звук.